Hvilken metode er bedst til hårfjerning?

Hvilken metode er best for hårfjerning?

Der findes en række metoder til hårfjerning på markedet, og det kan være svært at vide, hvilken metode der er bedst for én selv. I nyere tid har der været metoder såsom voksning, laser, IPL og forskellige hårfjerningscremer. De har alle gode egenskaber, men hvilken er egentlig den bedste? I denne artikel kan du læse simple fakta om de forskellige hårfjerningsmetoder for at finde ud af, hvilken der er den rigtige for dig!

Barbermaskine

Barbering af kropshår ved hjælp af barbering er den ældste og måske mest standardmetode. Barbering med en barbermaskine er fuldstændig smertefrit og let at gøre, især når du er på farten. Barbermaskiner er nemme at skaffe og fås i alle prisklasser. Barbermaskiner kan bruges på hele kroppen, også i intime zoner, hvis du arbejder skånsomt.

Der er dog nogle ulemper ved barbering. Når du barberer dig, tager det meget kort tid for dit hår at vokse ud igen. Det betyder, at selvom det er en kort og nem proces, kan det være trættende i længden. Derudover kan barbering give kløe, udslæt og bumser eller i værste fald indgroede hår. Hvis du arbejder skødesløst, risikerer du at skære dig selv.

IVISKIN 1

Hårfjerningscreme

Hårfjerningscremer er relativt nye på markedet. Ligesom skraberen er den nem at få fat i og ikke mindst overkommelig. Hårfjerningscreme bruges ved at påføre en lille mængde på huden, og derefter lade cremen sidde i et par minutter for at ætse hårene væk. Efter et par minutter kan håret skrabes af ved hjælp af et værktøj.

Selvom en hårfjerningscreme også virker nem, tager den lang tid og kan være lidt trættende. Ligesom med skraberen/barbermaskinen vokser hårene relativt hurtigt ud igen ved brug af hårfjerningscreme. Cremen kan nemt irritere huden, og mange der bruger hårfjerningscreme vil efter brug kunne se udslæt eller reaktioner i huden. Derudover har de fleste cremer en intens lugt.

IVISKIN 2

Voksning

Voksning er en metode, der virker ved at fjerne håret helt ned fra roden. Det kan både gøres hjemme og i klinikken. I klinikken kan det være dyrt for nogle. I lang tid vil voksning derhjemme ligge i samme prisklasse som barbering. Fordelen ved voksning er, at der ofte går lang tid, før hårene vokser ud igen.

Der er ingen præcis angivelse af, hvor lang tid det vil tage for hårene at vokse ud igen, men hvis det gøres ordentligt, vil der gå mere end 4 uger, før du skal have en ny behandling. Der er også nogle ulemper ved voksning, blandt andet at det er meget smertefuldt, kan være dyrt og skal gøres ordentligt for at have optimal effekt. Voksning i intime zoner kan forårsage irritation og smerte.

IVISKIN

IPL – Intens pulserende lys

IPL er en ny teknologi, som har været brugt længe i saloner, men der findes nu også IPL enheder, som kan bruges derhjemme. IPL virker ved at absorbere det lys, der udsendes i hårsækken og i hårpigmentet. Bruger du IPL flere gange over tid, vil du altid være sikker på, at håret ikke gror ud igen. En IPL-enhed kan bruges på hele kroppen, selv i intime områder. Dog bør interne intime zoner såsom mund, øjne, indre kønsorganer osv. undgås.

Hårfjerning ved hjælp af IPL bør ikke være smertefuldt. Det kan dog være ubehageligt for nogle, hvis det anvendte apparat ikke er designet med en kølefunktion. Dette vil forhindre huden i at føles varm og gøre behandlingen mere behagelig. IVISKIN har to modeller med IceShield kølefunktion – IVISKIN G3 og IVISKIN G4 .

Hvad er det rigtige for dig?

Det varierer fra person til person, hvor meget tid og og hvor mange penge man vil bruge på hårfjerning. Ønsker du at komme af med almindelig stress med hårfjerning, anbefaler vi enten voksning eller IPL, da det er de hårfjerningsmetoder, der har længst varighed, før håret vokser ud igen.

I det lange løb vil IPL-hårfjerning være billigere end voksning, udover at det er mindre smertefuldt. Hvis du er en person, der er meget på farten og ikke ønsker at bruge lidt ekstra penge på en engangsinvestering, kan barbering være mere for dig.

For spørgsmål om hårfjerning generelt eller IVISKIN og vores produkter kontakt vores kundeservice!

Skriv et svar