Hvordan bruger man en IPL-hårfjerner?

Hvordan-bruke-ipl-laser

IPL-hårfjerner er en ny hårfjerningsmetode, der har taget fart de seneste år. Det er en nem metode, der giver dig langvarig effekt. Efter 8 ugers regelmæssig behandling vil hårene til sidst stoppe med at vokse ud igen. Gad vide hvordan man bruger en IPL-hårfjerner? Her kan du finde en simpel guide, der fortæller dig, hvordan du bruger din IPL-hårfjerner.

Før du starter

Som mange cremer og produkter er det meget smart at lave en test på huden. Vores hud reagerer forskelligt på forskellige behandlinger, så for at undgå en reaktion, anbefales det at teste IPL-hårfjerneren på et lille område, inden behandlingen påbegyndes. Hvis du ikke har oplevet nogen reaktion i området inden for 24 timer, kan du starte behandlingen.

hvordan-bruke-iviskinDet er vigtigt, at huden er helt tør, og at der ikke kommer olier eller cremer på huden. Dette vil forringe funktionen af IPL-hårfjerneren. For at få den bedste effekt skal du barbere det område, der skal behandles. Grunden til dette er, at lysbølgerne når bedst frem til hårene og hårsækken, hvis de er mindre end 1 mm oppe fra huden, hvilket igen gør behandlingen mere effektiv for dig.

Vælg den styrke, der passer til dig!

For at starte apparatet skal du sætte strømstikket i og trykke på knappen. Den er placeret i forskellige områder på de forskellige modeller. Så er det tid til at vælge styrke. Alle vores IPL-hårfjernere har forskellige styrker, så du undgår, at det bliver ubehageligt på de mere følsomme områder. Du kan vælge mellem styrke 1-5, hvor 1 er den svageste, og 5 er den stærkeste.

iviskin-hvordan-bruke-iplDen højeste styrke anbefales i områder, hvor huden er tyk og kan tåle meget, såsom lår, lægge og arme. Ønsker du at bruge din IPL-laser i ansigtet, armhulerne og omkring bikinilinjen, vil det være mere behageligt med en lavere styrke. Vi er alle forskellige, og vores hud er forskellig, så for at opnå den bedste effekt er det klogt at finde ud af, hvilke styrker der er bedst for dig og din hud.

Sådan bruges apparatet

Når du har tændt for apparatet og valgt den ønskede styrke, er du klar til at starte. Så hvordan bruger man en IPL-laser? Placer apparatet mod huden i en vinkel på 90 grader. Når det område af enheden, der udsender lysstrålerne, er placeret korrekt i forhold til huden, vil det begynde at lyse/flimre rødt. Så giver enheden besked om, at det er hud, den er i kontakt med og gør sig klar til at kunne udsende lysglimt. Dette forhindrer enheden i at udsende lysstråler, der kan ramme dine øjne eller andre genstande, når du ikke bruger den.

iviskin-guide-hvordan-brukeHvis apparatet ikke begynder at lyse, kan du prøve at presse det mere mod huden eller flytte det en smule væk. Når apparatet er tændt, så tryk på knappen for at udsende lysstråler. Du vil høre en lav lyd fra enheden. På modeller, der ikke har køling, vil du føle varme, ligesom apparatet udsender lys. Hverken den varme følelse eller lyset fra apparatet er farligt. Det er derfor ikke nødvendigt med briller som i salonen og lignende, men hvis du vil, kan du bruge solbriller, der dæmper blinket, hvis dette er generende.

Fuldfør behandlingen

Efter at have fundet en god teknik på behandlingen, skal du blot gentage processen på alle områder, du ønsker at fjerne hår på. Det er vigtigt at arbejde præcist, så du ikke udelader nogle områder. Hvis du arbejder unøjagtigt, kan du få dårlige resultater på nogle områder. Mens du arbejder, er det vigtigt at huske på, at du kun bør behandle det samme område én gang pr. behandling.

iviskin-guide-ipl-laser-hvordan-brukeAnbefalet behandling

IPL anvendes en gang om ugen i 12 uger. Allerede efter 4 uger vil du mærke en forskel. Efter 12 uger vil du enten være tilfreds med resultatet og gå videre til efterbehandlingsfasen, eller fortsætte. Det varierer fra person til person. Fortsætter du behandlingen, så gør dette en gang om ugen, indtil du opnår de ønskede resultater. Efterbehandlingsfasen: Du vedligeholder dine resultater ved at bruge IPL en gang hver anden måned efter endt behandling.

Vi hos IVISKIN er her for at hjælpe dig til enhver tid! Vores kundeserviceteam står klar til at besvare alle dine spørgsmål og tanker om IPL-hårfjerning. Du kan finde os her! Hvis du er ivrig efter at læse endnu mere, så tjek de andre indlæg, vi har på bloggen!

Skriv et svar